www.gyarmax.hu

Hulladékok sorsa

Cégünk a Gyarmax-Teher Kft 2007-ben alakult, de más cégformákban már 1992 óta ebben az iparágban dolgozunk. Ebből következik, hogy nem a gyors gazdagodással kecsegtető hulladékkezelési módokkal kezeljük a számunkra átadott hulladékokat, hanem olyan módszerekkel, amelyek környezetvédelmileg is megfelelnek az elvárásoknak, a gazdaságosság mellett. Persze nem azt akarjuk állítani, hogy a tevékenységünk nem jár környezetterheléssel, és haszonnal, mindössze csak azt, hogy ha már el kell szállítatnia valakivel a nem veszélyes hulladékait, akkor nálunk jó helyen jár, mert igyekszünk a lehető legkisebbre csökkenteni a hulladékszállítási, kezelési tevékenységünk során a káros kibocsátásokat, és hogy szabályosan kezeljük a hulladékokat. A hulladékokat a Hulladékgazdálkodási törvényben előírt prioritásoknak megfelelően kezeljük, melyet leginkább a következő ábra tudja legjobban szemléltetni (kattintson rá a nagyitás miatt!).


hulladékgazdálkodás

Tehát a hulladék keletkezésének megelőzése a legjobb, ezután a hulladék mennyiségének veszélyességének csökkentése (ez igazából magukon múlik, kedves megrendelőkön). Utána következik a hulladékok újrahasználata abban a formában, ahogy létrejött(ez már közös feladatunk, de leginkább az Önöké), s ha már nincs jelentkező a hulladék tárgy, anyag használatára, akkor következik először az anyagában történő újrahasznosítás, s ha ez sem lehetséges már az anyag szennyezettsége vagy mérete, vagy más egyéb ok folytán, akkor jöhet csak szóba az ártalmatlanítás, méghozzá az energetikai visszanyerés, és a lerakótelepi hulladék lerakás, amelyekből az előbbi élvez előnyt a prioritási rangsorban.

Az általunk átvett hulladékokat az alábbi frakciókra válogatjuk:

1. föld, kövek

2. beton törmelék

3. aszfalt törmelék

4. zöld hulladék

5. papír hulladék (hullámpapír, vegyes papír)

6. nejlon hulladék (üvegtiszta, színes)

7. fahulladék

8. egyéb inert (nem bomló) hulladékok (sitt, téglatörmelék, építési törmelékek vegyesen)

9. tömöríthető könnyűfajsúlyú hulladékok

10. fém jellegű hulladékok

11. gumiabroncsok

A folytatáshoz kattintson a Tovább gombra!

Figyelmükbe ajánlom a You Tube-on keresztül elérhető videó sorozatunkat, melyet folyamatosan fejlesztünk! A „gyareszkaresz” You Tube-on belüli keresőszóra megtalálható az összeállításunk! Több mint 100 videót tartalmaz a hulladékok sorsáról!Készítette: Sikeres honlapkészítés, egyedi garanciákkal. Webrakéta Kft.