www.gyarmax.hu

Hulladékok sorsa

A hulladékok további sorsa a Gyarmax-Teher Kft.-nél:

1. frakció: bánya rekultivációra kerül az Új-Táj Kft által kezelt Orgoványi úti lerakóra

2. frakció: darálásra kerül az Alba-Rec Kft nagytarcsai telepére, majd értékesítik, mint betondarálék

3. frakció: darálásra kerül az Alba-Rec Kft nagytarcsai telepére, majd értékesítik, mint darált aszfaltot

4.frakció: komposztálásra kerül a Főkert Zrt Keresztúri úti telepén

5. frakció: újrahasznosításra kerül sor a Bp-Selective Kft közreműködésével

6. frakció: újrahasznosításra kerül sor a Bp-Selective Kft közreműködésével

7. frakció: saját magunk összetörjük, feldaraboljuk, és értékesítjük.

8. frakció: szelektálásra, darálásra kerül az Alba-Rec Kft nagytarcsai telepére, majd értékesítik, mint tégladarálékot, több frakció méretben, illetve a meddő részét feltöltéses lerakással ártalmatlanítják.

9. frakció:

  • egy része a tömörítő présen át, nagyméretű konténerekbe kerül, s a logisztikailag megfelelő mennyiség összegyűlése esetén a Pannónia-Z Kft hernádi telepén köt ki, ahol további szelektáció, és több fázisú darabolás után, anyagában hasznosítható frakciókként, újrahasznosításra kerülnek vissza, illetve a már nem hasznosítható frakciók maximum 25mmes méretre aprítva a Mátrai Erőműben kötnek ki, energetikai hasznosítás céljából. Az oda érkező hulladékokat, a szinte helyben lévő lignittel összekeverve úgy hasznosítják termikusan, hogy közben elektromos áramot fejlesztenek belőle.
  • másik része tömörítős kukásautóba kerül, és az FKF Zrt.-nek a rákospalotai szemétégetőműjébe kerül termikus hasznosításra, ahol télen távfűtési energiát állítanak elő belőle, vagy a pusztazámori hulladéklerakójába, ahol lerakásra kerülnek.

10. frakció: logisztikailag megfelelő mennyiségű fém jellegű hulladékokat a Vasló Kft-hez szállítjuk, újrahasznosításra.

11. frakció: különgyüjtés után a logisztikailag megfelelő mennyiség elérése után értejön az Euro-Novex Kft, és újrahasznosítják, gumiörlemény járólapokat, stb. készitenek belőle.

Az estlegesen előforduló leállások miatt, kapcsolattal rendelkezünk még több hulladék-feldolgozóval, lerakó teleppel, hogy szükség szerint fennakadás nélkül működjenek a hulladékáramok. Ezek a cégek a teljesség igénye nélkül a következőek:

A.S.A Hungary Zrt

Ker-Hu Kft

Scorpio Kft

Figyelmükbe ajánlom a You Tube-on keresztül elérhető videó sorozatunkat, melyet folyamatosan fejlesztünk! A „gyareszkaresz” You Tube-on belüli keresőszóra megtalálható az összeállításunk! Több mint 100 videót tartalmaz a hulladékok sorsáról!


 

vissza

 Készítette: Webrakéta Kft.